MENIU

"La teta asustada" a primit Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin

Foto: RTV

Filmul "La teta asustada" a câştigat, sâmbătă seară, Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, iar coproducţia România-Anglia-Ungaria, "Katalin Varga", a primit Ursul de Argint pentru sunet, potrivit organizatorilor.

Cel mai bun regizor a fost desemnat iranianul Asghar Farhadi, pentru pelicula  "Darbareye Elly"(Despre Elly), în vreme ce Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu a revenit peliculei "The Messenger".

Pentru prestaţia din "London River", actorul Sotigui Kouyaté a primit Ursul de Argint , iar Birgit Minichmayr, a fost premiată cu Ursul de Argint cea mai bună actriţă  ca urmare a  rolului din pelicula germană "Alle Anderen". Acelaşi film german, "Alle Anderen", împreună cu producţia "Gigante" au primit Premiile speciale din partea juriului.

Tot în cadrul festivalului, "Cea mai fericită fată din lume", lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude, a câştigat Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d'Art et d'Essai), pe când la secţiunea Berlinale Shorts, scurtmetrajele româneşti "Bric-Brac" şi "Renovare", realizate de Gabriel Achim şi, respectiv, Paul Negoescu, nu au fost remarcate în niciun fel de către juriu.

Festivalul de Film Internaţional de la Berlin (Berlinala) s-a desfăşurat pentru prima dată în 1951, iar din 1978 se desfăşoară în luna februarie a fiecărui an. Cele mai importante premii care se acordă la Berlinală sunt Ursul de aur şi Ursul de argint.
Mai multe articole despre:
film premiu Festivalul de la Berlin Katalin Varga