MENIU

Judecătorii ÎCCJ i-au respins cererea senatorului Voicu de ridicare a interdicţiei DNA

Cătălin Voicu, senator PSD

Judecătorii instanţei supreme au respins cererea lui Cătălin Voicu de ridicare a interdicţiei DNA de a se întâlni cu mai multe persoane, printre care colegi din PSD, decizia fiind definitivă.

La ieşirea de la procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cătălin Voicu a afirmat că pe Căşuneanu îl ştie de când era parlamentar de Bacău, iar pe judecătorul Costiniu de când aceasta i-a fost profesor în facultate, dar şi coleg în Parlament.

\"Ştiu că sunt interceptat, ştiam dintotdeauna, aşa cum şi voi sunteţi interceptaţi\", le-a spus Voicu ziariştilor prezenţi la ÎCCJ.

Senatorul PSD, Cătălin Voicu, a primit o ordonanţă din partea DNA prin care nu are voie să se întâlnească şi să discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu, Cezar Bivolaru şi Ioan Năstase.

Procurorii fac cercetări penale faţă de Cătălin Voicu pentru trafic de influenţă, senatorul fiind acuzat că a primit bani pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat vineri DNA, precizând că Voicu nu poate părăsi localitatea.

\"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă.  Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare\", se arată în comunicatul DNA.

Cătălin Voicu este parlamentar PSD, la al doilea mandat, şi general SPP în rezervă. Numele său a fost vehiculat la începutul anului în legătură cu preluarea portofoliului Ministerului Administraţiei şi Internelor din partea PSD, cu susţinerea lui Marian Vanghelie, însă în cele din urmă la şefia Internelor a fost numit Gabriel Oprea.

Potrivit presei, cariera lui Voicu ar fi strâns legată de Ion Iliescu şi de Viorel Hrebenciuc, doi dintre liderii importanţi ai PSD. Generalul Voicu a înfiinţat - potrivit relatărilor presei - în 1998, alături de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firmă privată de pază şi protecţie, denumită SC Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL.

Între 1999 şi 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat în cadrul SPP ca ofiţer activ, angajat în funcţia de consilier pe probleme de siguranţă naţională la Administraţia Prezidenţială. Începând cu 2004, Cătălin Voicu a ajuns deputat în Parlamentul României, pe listele PSD Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc.