MENIU

Invazie de furnici în judeţul Mehedinţi

Foto: Realitatea Tv
Furnicile zburătoare au invadat livezile, grădinile şi casele oamenilor

Roiuri de furnici zburatoare în Mehedinţi. Micile gâze au umplut grădinile şi livezile, dar au creat neplăceri şi oamenilor. Superstiţioşi din fire, localnicii au pus imediat totul pe seama unor semne rău prevestitoare. Specialiştii agricoli i-au liniştit însă...Invazia s-ar produce din cauza schimbărilor climatice.

Unul din satele invadate de furnici este Bobaiţa. Localnicii s-au trezit cu roiurile de insecte peste ei. Sătenii spun că gâzele erau şi agresive. Oamenii spun că nu pot scăpa de ele nici în casă. Superstiţioşi din fire, bătrânii s-au gândit că invazia insectelor prevesteşte un semn rău.

"După o perioadă secetoasă, din experienţa mea de peste 30 de ani în agricultură, atunci când apar colonii de furnicise prevesteşte o schimbare a vremii şi în special apariţia ploilor." a spus Gheorghe Firu, director Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Agricolă, Mehedinţi.

De mâine specialişti de la protecţia plantelor vor monitoriza roiurile de insectele. Agricultorii spun însă că insectele nu sunt dăunătoare, ci doar un pic supărătoare pentru oameni şi animale.