MENIU

Internetul nu ne izolează de ceilalţi

FOTO: Flickr / dalbera

Multă vreme considerate o metodă sigură pentru a ne înstrăina de restul societăţii, orele la rând petrecute pe site-urile de social networking sunt cât se poate de benefice.

Mass-media au ţinut să arate ori de câte ori a fost posibil că orele petrecute pe Internet conduc invariabil la alienare faţă de cei din jur. Potrivit unui studiu recent realizat de Pew Internet and American Life Project, lucrurile nu stau deloc aşa. Dimpotrivă, activităţile online precum social networking-ul, trimisul de mailuri sau blogging-ul pot da naştere unor relaţii sociale extinse şi mai ales diverse.

"Activităţile social media sunt asociate cu o mulţime de activităţi sociale benefice, inclusiv purtatul de discuţii cu oameni provenind din zone cu experienţe culturale extrem de diferite. De exemplu, utilizatorii obişnuiţi de internet şi cei care ţin un blog au mult mai multă încredere în cineva care este de altă rasă. Cei care pun poze online sunt, deasemenea, mai înclinaţi să aibă discuţii pe teme importante cu persoane care au alte opţiuni politice decât ei", se arată în studiu.

Izolarea socială este, totuşi, o problemă pentru 6% dintre participanţii la studiu, dar s-a dovedit a nu fi legată de Internet, rămânând o constantă a cercetărilor încă din 1985.
Mai multe articole despre:
internet studiu reţele sociale beneficii