Instanţa a amânat judecarea plângerii senatorului Voicu, pentru că dosarul acestuia nu a ajuns de la DNA
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 21 decembrie judecarea plângerii senatorului Cătălin Voicu, pentru că dosarul acestuia nu a ajuns de la DNA, a declarat la ieşirea din sală social-democrat.
Senatorul Cătălin Voicu a spus că este nemulţumit că nu îşi poate desfăşura activitatea, din cauza interdicţiei DNA, ce s-ar referi la persoane politice care nu au legătură cu dosarul. Senatorul social-democrat s-a prezentat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însoţit de avocatul său, Gheorghe Florea.
Vlademir Florea, avocatul lui Cătălin Voicu, a declarat, luni, la DNA, că a atacat, la Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie, interdicţia ca senatorul să se vadă cu anumite persoane, printre care colegi din PSD. La rândul său, avocatul Cezar Bivolaru, care se află pe lista persoanelor cu carea senatorul are interdicţie să se întâlnească, a declarat că a depus o plângere la procurorul ierahic superior de la DNA împotriva ordonanţei care impune interdicţia.
Senatorul PSD, Cătălin Voicu, a declarat vineri că a primit o ordonanţă din partea DNA, prin care nu are voie să se întâlnească şi să discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu, Ion Năstase şi Cezar Bivolaru.
Procurorii fac cercetări penale faţă de Cătălin Voicu pentru trafic de influenţă, senatorul fiind acuzat că a primit bani pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat vineri DNA, precizând că Voicu nu poate părăsi localitatea.
\"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare\", se arată în comunicatul DNA.