MENIU

Inspectorii ITM au făcut controale la terasele din Piteşti

Foto: Realitatea TV

Angajaţi fără acte, nereguli la marfă şi o terasă situată în faţa bisericii romano-catolice din Piteşti. Asta au descoperit inspectorii de muncă în urma unui control-fulger la cele peste 20 de terase din oraş. Neregulile au fost sancţionate cu amenzi de zeci de mii de lei şi riscul închiderii în plin sezon.

Inspectorii de muncă din Piteşti şi cei de la Direcţia de Culte au descoperit că vânzătorii unei terase aşezate în coasta bisericii romano-catolice dorm peste noapte sub tejghea, pe nişte paturi improvizate.

Mai mult, terasa cu pricina este amplasată prea aproape de biserică. 

"Este în zona de protecţie a monumentului. Trebuia să aibă un aviz", a precizat Andrei Nicolescu, director Direcţia de Culte, Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional.

La celelalte terase verificate, patronii nu au fost de găsit. "Sunt angajatori care au mai fost sancţionaţi de noi, au avut măsuri dispuse, nu le-au respectat şi vă daţi seama că cei care au avut măsuri urmează amendă", a declarat Iulian Nicolae, şef ITM Argeş.

Inspectorii de muncă au aplicat unei singure firme amenzi în valoare totală de 15.000 de lei pentru că folosea angajaţi la negru. Celelalte firme cu nereguli au la dispoziţie o săptămână pentru remedierea problemelor, în caz contrar urmând sa fie închise. 

Mai multe articole despre:
Argeş amenzi Piteşti terase controale ITM