MENIU

Îngerii lui Gorbunov: Judecătoarea riscă excluderea din magistratură, procurorul are dosar la DNA pentru mită

Foto: picasaweb.google.com

Judecătoarea care a decis în­tre­ruperea pedepsei lui Gor­bunov, deşi avea varianta internării sub pază, ar putea fi exclusă din magistratură. Procurorul de şedinţă, care nu a promovat recurs, are dosar la DNA pentru luare de mită.

Judecătoarea Maria Nicola, de la Tribunalul Dolj, care a decis întreruperea cu trei luni a executării pedepsei de 15 ani de închisoare primite de Serghei Gorbunov, ar putea fi exclusă din magistratură în urma concluziilor inspecţiei judiciare, au declarat surse din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru Cotidianul, pe motivul „exercitării funcţiei cu gravă neglijenţă”, abatere stipulată de statutul magistraţilor.

Această sancţiune poate surveni ca urmare a faptului că raportul medico-legal care a stat la baza deciziei judecătoarei Maria Nicola nu recomanda neapărat întreruperea pedepsei ca unică soluţie la boala de care suferea Serghei Gorbunov. „Opinăm fie pentru întreruperea executării pedepsei pentru o perioadă de două-trei luni, în care este inclusă şi refacerea postoperatorie, fie internare sub pază pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale”, au apreciat medicii legişti.

Vlădoianu riscă, la rândul său, excluderea din magistratură, tot pentru gravă neglijenţă, dacă inspectorii CSM constată că avea motive întemeiate pentru a promova recursul. Procurorul craiovean este cercetat de structura centrală a DNA sub suspiciunea că ar fi luat mită de la infractori trimişi în judecată la Tribunalul Dolj. Marius Vlădoianu a mai fost cercetat de DNA, în 2005, pentru trafic de influenţă, însă procurorii Anticorupţie au decis atunci neînceperea urmăririi penale. Numele său a apărut într-un scandal de trafic de influenţă într-un dosar ce-l privea pe interlopul craiovean Ion Drăguşin, zis Sile Drăguşin sau Sile Zapp. Citeşte mai mult în Cotidianul.

Mai multe articole despre:
penitenciar judecătoare Serghei Gorbunov