Incidente la Londra la mitingul antisărăcie organizat de grupările radicale şi ecologiste
În ajunul summitului G20 de la Londra, membrii grupărilor radicale şi cei ai organizaţiilor ecologiste ies în stradă pentru a boicota reuniunea de la Londra.
Demonstraţiile au fost anunţate de câteva săptămâni. Mai mulţi manifestanţi care protestau la Londra faţă de summitul G20, au spart geamurile unei bănci. Câţiva au şi pătruns în sediu, dar poliţiştii i-au evacuat imediat. Mii de oameni au ieşit pe străzile Londrei, ca să ceară schimbări în sistemul economic mondial.
Demonstranţii au ales banca RBS, pentru că statul britanic a naţionalizat-o de curând, ca s-o salveze de la faliment. Manifestanţii sunt furioşi că foarte mulţi oameni au rămas pe drumuri, din cauza derapajelor din sistemul finaciar. Cei zece mii de poliţişti scoşi pe străzi fac cu greu faţă valului de proteste.
11 oameni au fost arestaţi, pentru că deţineau uniforme de poliţişti. Organizatorii au cerut participanţilor să aducă mâncare, apă şi scaune, iar protestatarii hotărâţi să demonstreze până la încheierea summitului au venit şi cu saci de dormit şi corturi. Ca să nu aibă probleme cu demonstranţii, bancherii nu s-au mai dus la serviciu, în costume.
Toţi protestatarii vor să ceară locuri de muncă decente, eradicarea sărăciei globale, dar şi o economie care să respecte mediul. Oamenii sunt nemulţumiţi că derapajele din sistemul finaciar au provocat criza care i-a lăsat şomeri pe mulţi.
Ecologiştii cer reducerea emisiilor de carbon şi vor să se asigure că, în contextul colapsului economiei globale, mediul înconjurător nu va fi sacrificat.