În Timişoara există un program incubator de afaceri pentru firme IT
În vremuri de criză, există un loc unde fimele tinere sunt la adăpost. Sunt aşa-numitele incubatoare de afaceri pentru IT. Condiţiile sunt mai mult decât tentante: începătorilor li se oferă spaţii cu o chirie modică şi, pe deasupra, au parte de antrenamente şi consultanţă.
Este nevoie de o idee originală, un proiect bun şi o firmă la început de drum. Cu aceste trei condiţii, tinerii întreprinzători din Timişoara pot apela la incubatorul de afaceri.
Ionuţ, de exemplu, şi-a dorit să facă web design. A pornit afacerea acum doi ani la incubator, iar acum este o companie... cu vechime.
"La un moment dat am avut nevoie să plecăm de acolo. Am fost prea mulţi, ne-am dezvoltat. Toţi angajaţii sunt mai bine pregătiţi. Mai multe contracte nu avem, în schimb facem mai mulţi bani pentru că lucrăm la alt nivel", a spus Ionuţ Veţan.
În prezent, ocrotite în incubator, se dezvoltă 15 firme care debutează în sectorul IT. Incubatorul de afaceri funcţionează de cinci ani.
"Până în prezent, în programul de incubare au intrat 25 de firme dintre care 7 au absolvit acest program", spune Radu Ticiu, directorul Incubatorului de afaceri.
Tinerii pot beneficia de avantajele incubatorului timp de maximum trei ani după care, firmele trebuie să reziste pe cont propriu.