În localitatea Vizantea-Livezi găsiţi izvoare cu apă minerală cu proprietăţi terapeutice
Realitatea All Inclusive vă invită în Munţii Vrancei, mai exact în comuna Vizantea-Livezi, un loc ideal pentru cei care vor să evadeze din oraş şi să petrecă în linişte câteva zile. Pe lângă drumeţii pe cărări de munte şi prin pădurile înverzite de primăvară, puteţi să încercaţi băile în apele sulfuroase din zonă, cunoscute pentru efectele terapeutice.
La doar 50 de kilometri de Focşani, localitatea Vizantea-Livezi este un meleag binecuvântat nu doar prin frumuseţea locurilor şi a oamenilor. Zona ascunde şi alte bogăţii. Izvoarele cu ape minerale tămăduitoare.
Am ajuns la primul izvor, bătrânii spun că este apă bună pentru stomac. Acest foraj s-a făcut în 1988.
O potecă şerpuitoare care trece printr-o pădure de conifere ne duce
într-o poiană plină de verdeaţă. Aici dăm de al doilea izvor, cu apă
bună pentru afecţiuni de vedere. Ceva mai departe, alt fir care vine din străfundurile pământului.
Am ajuns la izvorul cu apă sulfuroasă, izvorăşte de la 160 de metri adâncime, nici acesta nu e exploatat cum trebuie, miroase a sulf e bună pt reumatism aşa spun bătrânii.
Localnicii au înţeles ce bogăţii ascunde zona în care trăiesc şi le-au valorificat. De ani de zile, cară apa tămăduitoare din munţi, iar turiştii care vin în zonă fac băi terapeutice. Bătrânii pun apa sulfuroasă în căzi mari de lemn, apoi aruncă în ea bolovani încinşi bine. Tanti Anica este vestită pentru tratamentul vindecător.
"Sunt persoane care au venit mai să le dăm jos din maşină cu
targa, de la 2 băi nu le-a mai trebuit cârjă, baston, nimic am persoane care de ani de zile fac treba asta", ne-a spus Tanti Anica.
Înainte să ne continuăm plimbarea, ne oprim la o gustare. Îmbrăcate în straie tradiţionale, tanti Viorica, Margareta şi Florica ne primesc cu braţele deschise.
În Vizantea Livezi să mergeţi şi la biserica ridicată pe la 1850 de călugării greci.
Tot aici, arheologii au făcut o descoperire controversată, este vorba despre mai multe pietre perfect tăiate despre care se crede că s-ar afla acolo încă de pe vremea dacilor.