MENIU

În a treia zi de revoltă din Republica Moldova, protestatarii s-au adunat în centrul Chişinăului şi au ameninţat cu proteste şi la televiziunea de stat

Protestatarii ameninţă că vor protesta şi la televiziunea de stat dacă cerinţele lor nu vor fi îndeplinite de guvernanţi
Foto: NewsIn

Chişinăul a fost oraşul tensiunilor pentru a treia zi la rând, ceea ce a provocat îngrijorare la nivel internaţional. Moldovenii s-au adunat în centrul oraşului şi au ameninţat că ar putea merge să protesteze şi la televiziunea de stat dacă cerinţele lor nu vor fi îndeplinite de guvernanţi. Ultimatumul a expirat deja şi spiritelecontinuă să se încingă.

Liderii opoziţiei şi reprezentanţii societăţii civile se tem de o intervenţie în forţă a poliţiei şi armatei împotriva tinerilor. Mai ales că preşedintele Vladimir Voronin a ameninţat că va fi folosită forţa dacă revolta va continua.

Protestatarii s-au adunat miercuri, încă de dimineaţă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Cu o noapte în urmă, zeci de membri ai forţelor de intervenţie au preluat din nou controlul asupra birourilor Administraţiei Prezidenţiale şi Parlamentului de la Chişinău şi au arestat zece manifestanţi. Cele două sedii fuseseră ocupate în cursul zilei de marţi de către manifestanţii care au declanşat mai multe incendii.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne de la Chişinău, Ala Meleca, a precizat că poliţia va asigura ordinea publică şi va folosi la nevoie armamentul din dotare.

După o zi incendiară la Chişinău apar şi primele speculaţii privind victimele

Ziarul de Gardă scrie că la Spitalul Salvării din Chişinău a fost dus un cadavrul în portbagajul unei maşini. Şoferul a declarat că l-a adus de la protest.

Tot Ziarul de Gardă anunţă că mai mulţi adolescenţi răniţi în timpul confruntărilor şi duşi la spital ar fi fost luaţi de poliţie. Părinţii acestora nu i-au mai găsit la urgenţe şi nimeni nu ştie unde sunt acum.