MENIU

Iliescu spune că nu are nicio informaţie că ar fi învinuit în al doilea dosar al Mineriadei

Foto: daylife.com

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi pentru NewsIn că nu ştie nimic şi nu are nicio informaţie despre calitatea sa de învinuit în al doilea dosar al mineriadei.

"Nu ştiu nimic şi nu comentez", a fost replica dată de fostul preşedinte, solicitat să comenteze faptul că are calitatea de învinuit în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în legătură cu evenimentele din 14-15 iunie, după cum susţin surse judiciare. Întrebat dacă are vreo informaţie despre acest dosar, Iliescu a răspuns: "Nu am niciuna".

Ion Iliescu are calitatea de învinuit în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în legătură cu evenimentele din 14-15 iunie, susţin surse judiciare, în contextul în care fostul preşedinte a primit neînceperea urmăririi penale pentru evenimentele din 13 iunie şi noaptea spre 14 iunie1990.

Surse judiciare au declarat joi, pentru NewsIn, că Ion Iliescu are, în continuare, calitatea de învinuit în celălalt dosar care priveşte venirea minerilor în Bucureşti, adică intervalul 14-15 iunie 1990.

"Ion Iliescu este învinuit în acest al doilea dosar al Mineriadei din 1990 încă din 2005. În respectivul dosar sunt învinuite aproximativ 30 de persoane", au afirmat, pentru NewsIn, aceleaşi surse.

Dosarul se află acum la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru că procurorii militari, care s-au ocupat iniţial de caz, i-au acuzat pe cei implicaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni grave, precum cea de terorism.

În octombrie 2008, Ion Iliescu primea neînceperea urmăririi penale în dosarul privind evenimentele petrecute în noaptea de 13-14 iunie 1990. Potrivit rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale dată în cazul lui Iliescu, procurorii confirmă că fostul şef al statului este cel care a luat decizia de eliberare a Pieţei Universităţii, într-o şedinţă restrânsă la sediul Guvernului la data de 11 iunie 1990, la care au mai participat vicepremierul Gelu Voican Voiculescu, ministrul de interne Mihai Chiţac, şeful inspectoratului General al Poliţiei, Corneliu Diamandescu, ministrul apărării Victor Atanasie Stănculescu, şeful Marelui Stat Major, Ionel Vasile, şeful SRI Virgil Măgureanu, primarul general al Capitalei Dan Predescu, procurorul General al României, Gheorghe Robu şi vicepreşedintele FSN, Nicolae Dumitru.

Mai multe articole despre:
dosar Ion Iliescu mineriadă