MENIU

I. Oltean: Boc şi Geoană au clarificat divergenţele din ţară, mai puţin din Bistriţa

Foto: bistriteanul.ro

Ioan Oltean, vicepreşedintele PD-L, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Bistriţa-Năsăud a rămas singurul judeţ în care PD-L şi PSD nu se înţeleg, liderii celor două formaţiuni, Emil Boc şi Mircea Geoană, "uitând" să ia în discuţie, la întrunirea de luni, şi conflictul dintre cele două filiale.

"Luni, Emil Boc şi Mircea Geoană nu au luat în discuţie situaţia din Bistriţa-Năsăud. Au clarificat problemele din absolut toate judeţele şi au neglijat Bistriţa-Năsăud. Mi-a spus preşedintele Boc că au uitat. Aşa că, la noi, totul a rămas în coadă de peşte. Nu suspectez pe nimeni de nimic. Probabil doar că au apreciat că la Bistriţa lucrurile sunt în normalitate", a declarat Oltean, care speră că lucrurile vor fi clarificate la întrunirea liderilor naţionali de lunea viitoare.

Ioan Oltean susţine că a încercat să rezolve aşa-zisul conflict invocat de PSD, dar nu a reuşit decât câteva schimburi de cuvinte cu deputatul Emil Radu Moldovan (liderul judeţean al PSD Bistriţa-Năsăud -n.r), care însă nu au dus la vreo soluţie de rezolvare a stării conflictuale invocată de PSD.

Dacă Emil Boc şi Mircea Geoană nu vor interveni, există posibilitatea ca PSD Bistriţa-Năsăud, care şi-a pregătit oameni pentru toate posturile aflate sub autoritatea miniştrilor PSD, să le ocupe, în timp ce filiala judeţeană a PD-L să aibă reprezentanţi mai puţini în structurile statului.

"PD-L va depune dosare numai pentru posturile care s-au regăsit în protocolul cu PSD. Nu s-a discutat nimic în ceea ce priveşte directorii adjuncţi pentru niciun serviciu deconcentrat", a mai declarat Ioan Oltean.

Filiala Bistriţa-Năsăud a PSD a decis, în aprilie, să denunţe, unilateral, protocolul semnat cu PD-L pentru guvernarea locală, nemulţumită de faptul că reprezentanţii PD-L, aliaţi cu o parte din cei ai PNL, au împărţit bugetul în defavoarea primarilor PSD.

Ruperea protocolului cu PD-L presupune, în opinia PSD, şi o nouă distribuire a instituţiilor deconcertate din judeţ după alte criterii decât cele iniţiale. Dacă la semnarea protocolului s-a stabilit că PD-L va lua 50% din instituţii, iar PSD cealaltă jumătate, după denunţarea protocolului social-democraţilor le revin toate instituţiile deconcentrate din subordinea miniştrilor PSD, ajungându-se la un procent de 80% din totalul lor, urmând ca PD-L să rămână doar cu 20% dintre acestea.