MENIU

I. Iliescu: Băsescu a afişat o atitudine arogantă şi dictatorială, la şedinţa CSM

Foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că Traian Băsescu a avut o atitudine arogantă şi dictatorială, la şedinţa de joi a CSM.

Ion Iliescu l-a criticat, pe blog, pe preşedintele Traian Băsescu.

"Domnul Băsescu, care părea într-o vreme, înainte de alegeri, că încearcă adoptarea unei atitudini mai echilibrate, a dat câteva semnale preocupante, care pot deveni periculoase pentru practica d-sale", scrie Ion Iliescu.

Fostul preşedinte mai scrie "afirmaţiile exprimate şi atitudinea arogantă, dictatorială, afişate la Şedinţa CSM sunt inacceptabile!"

"Îndemnul ca Guvernul să promoveze cele patru Coduri (penal, civil şi de proceduri) prin asumarea răspunderii, pentru că astfel s-ar evita – după părerea sa – stricarea calităţii şi unităţii textelor prin intervenţia Parlamentului, vădeşte o părere stranie a şefului statului asupra democraţiei parlamentare", mai scrie Ion Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la şedinţa de bilanţ a CSM, că a doua prioritate a acestui an este asumarea răspunderii Guvernului pentru codurile civil, penal, precum şi pe cele de procedură penală şi civilă.