MENIU

Horia Moculescu: Bogardo era unul dintre compozitorii mei preferaţi

Foto: revistavip.net

Compozitorul Horia Moculescu spune despre colegul său de breaslă Florin Bogardo, care a încetat din viaţă sâmbătă, că era unul dintre compozitorii săi preferaţi şi că îşi leagă de acesta multe momente din existenţa sa.

"Am nenumărate amintiri legate de Florin Bogardo. Îl ştiu de când avea 12 ani şi era unul dintre compozitorii mei preferaţi, alături de Vasile Veselovschi şi Ion Cristinoiu. Sun foarte multe momente din existenţa mea alături de el, mai ales ca i-am şi cântat una dintre primele lui piese de succes, în 1965. Mai multe nu pot spune acum, pentru că întotdeauna se aduce aminte de anumite persoane de-abia atunci când nu mai sunt...", a declarat Moculescu.

Compozitorul Florin Bogardo, care semnat numeroase şlagăre din muzica românească a anilor '70 şi '80, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 66 de ani, în urma unui atac cerebral.
Bogardo, care era internat în spital pentru efectuarea unor analize de rutină, a suferit atacul cerebral în cursul zilei de vineri şi a intrat în comă.
Mai multe articole despre:
Horia Moculescu