MENIU

Grupul Rădăcini estimează, pentru primele trei luni din 2009, vânzări mai mici cu 50%

Foto: informatiiauto.ro

Grupul Rădăcini, dealer pentru mărcile Daewoo, Opel, Chevrolet, Mazda şi Suzuki, estimează pentru primele trei luni ale acestui an vânzări mai mici cu 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, a declarat, pentru NewsIn, directorul de vânzări Nicolae Sorescu.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri aferentă anului 2008, reprezentantul Grupului Rădăcini a spus că se preconizează o creştere cu 10% faţă de anul anterior, când a raportat aproximativ 90 milioane de euro, a spus Sorescu.

Rulajul privind vânzările este mai redus în prezent din cauza perioadei dificile, însă compania nu a recurs momentan la reducerea numărului de personal, încercând redistribuirea acestuia, şi nu disponibilizări, a spus Sorescu. În ceea ce priveşte proiectul 3S (sales, showroom, service) din Constanţa, lucrările sunt în curs de finalizare, deschiderea acestuia urmând să se facă în perioada august-septembrie 2009.

Grupul Rădăcini este unul dintre dealerii participanţi la programul Rabla, numărul maşinilor alocate pentru acest proiect fiind de peste 1.000de unităţi, dintre care cea mai mare pondere o are Suzuki cu 800 de unităţi.

Reprezentantul Rădăcini consideră că era mai bine ca numărul total de locuri în cadrul programului Rabla 2009 să nu fie de 60.000, ci de 30.000, astfel încât să se poată oferi 7.600 de lei, în loc de 3.800 de lei. 

În 2008, Guvernul a dat 91,4 milioane lei prin programul Rabla, reprezentând 76% din fondurile alocate. Anul trecut, Guvernul a alocat bani pentru scoaterea din circulaţie a 40.000 de autovehicule mai vechi de 12 ani, după ce, în 2007, norma a fost de aproape 16.500 de maşini.

Grupul Rădăcini este prezent pe piaţa auto începând cu anul 1995 şi cuprinde Rădăcini (dealer Daewoo), Rădăcini Motors (dealer Opel şi Chevrolet), Arian Motors (dealer Mazda), NAV (North American Vehicle) şi Rădăcini Auto Motor (dealer Suzuki).

Mai multe articole despre:
vânzări Daewoo Chevrolet Opel Mazda Suzuki radacini