MENIU

Grevă în justiţie: Magistraţii din două sectoare ale Capitalei vor continua protestele

MIhnea Tănase: Considerăm că ministrul Justiţiei nu ne mai poate reprezenta şi nu mai poate fi o interfaţă între noi şi puterea executivă
foto: unisa.edu.au

Magistraţii Judecătoriilor Sectoarelor 5 şi 2 au decis continuarea protestelor, în cadrul Adunărilor Generale, primii solicitând lui Emil Boc demiterea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru că nu le-au fost rezolvate problemele.

Potrivit grefierelor de la Judecătoria Sectorului 2, protestele vor continua în aceeaşi manieră stabilită luna trecută, până la rezolvarea revendincărilor.

Magistratul Mihnea Tănase, de la Judecătoria Sectorului 5, a declarat că singura modificare a formei protestului constă în faptul că oamenii pot merge în arhive, în timpul programului, pentru a consulta  dosarele şi condicile, însă nu şi pentru a depune acte, care vor fi primite în continuare numai prin poştă.

"Solicitările noastre care au fost ignorate vizează trecerea bugetului ministerului Justiţiei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trecerea taxelor de timbru de la bugetele locale la bugetul autorităţii judecătoreşti şi problemele legate de salarizare. Ministrul nu a putut soluţiona conflictul dintre cele trei puteri şi astfel considerăm că ministrul Justiţiei nu ne mai poate reprezenta şi nu mai poate fi o interfaţă între noi şi puterea executivă", a spus Mihnea Tănase. 

Protestele vor continua până pe 5 octombrie, când magistraţii organizează o nouă adunare generală

Tot vineri, Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti se va reuni, pentru a discuta despre protestul magistraţilor şi pentru a lua o decizie în privinţa formei pe care protestul o va lua pe viitor, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei.

De la 1 septembrie, judecătorii din toată ţara nu mai discută decât cauzele de arestări sau plasamente de minori.