MENIU

Gradul de colectare a datoriilor de la contribuabili, numai 70%

Foto: agenda.ro

Gradul de colectare a datoriilor declarate de contribuabili este în România de 70%, în condiţiile în care în state precum Suedia sau Finlanda a ajuns la 99%, a declarat directorul Direcţiei Legislaţie Impozite Directe, din Ministerul Finanţelor Publice, Dragoş Doroş.

"În România, gradul de colectare a datoriilor declarate de contribuabili a ajuns în prezent la 70% şi trebuie crescut, dar nu prin controale excesive, ci prin controale în premieră", a spus Doroş.

Pe de altă parte, partenerul PricewaterhouseCoopers Mihaela Mitroi a subliniat că "în perioada de criză, statul ar trebui să se comporte ca un partener pentru firme şi să nu insiste cu controale repetate, şi, de altfel, controalele fiscale excesive nu ar trebui să existe".

Doroş a mai spus că proiectul noului cod fiscal va fi publicat în câteva zile pe site-ul MFP, şi că unele măsuri din noul cod fiscal vor fi aplicate încă din acest an (precum cele privind profitul reinvestit sau ramburarea TVA), cu toate că el va intra în vigoare în 2010.