MENIU

Gigi Becali: Piţurcă m-a convins să dau 1,5 milioane pe Cristi Tănase

Foto: Realitatea.net

Patronul Stelei a confirmat că fostul selecţioner a rămas unul dintre consilierii săi în materie de fotbal.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, marţi, că s-a consultat cu Victor Piţurcă în privinţa mijlocaşului Cristi Tănase, iar fostul selecţionerul l-a convins că jucătorul lui FC Argeş merită 1,5 milioane de euro.

"Eu nu-l cunosc foarte bine, pentru că l-am văzut doar de câteva ori. Când e să dau bani, nu îl întreb doar pe antrenor. Iar toţi mi-au spus că e un jucător cu care nu voi pierde banii. Este tânăr şi cam cel mai în vogă. Eu am un proiect cu tineri, el a răsărit primul şi trebuie să îl iau neapărat. M-am sfătuit şi cu Piţurcă, iar el mi-a zis pentru prima dată că un fotbalist merită un milion şi jumătate de euro. Dacă era altul, zicea că nu face mai mult de 500.000 de euro. Mi-a zis că are calităţi, tehnică şi forţă, şi ar fi bun", a spus Becali.

Finanţatorul a adăugat că jucătorul vrea să vină la Steaua pentru un salariu de 120.000 de euro şi a dezminţit faptul că impresarul Ioan Becali ar putea plăti o parte din remuneraţia fotbalistului: "El vine pe ce salariu îi dau. Acum are 2.000 de euro pe lună, adică 24.000 de euro pe an, deci ar fi un salt destul de mare. Mi-a zis că vrea să joace la Steaua, pentru că ţine de la 3 ani cu echipa asta. Nu este adevărat că Giovani ar plăti o parte din salariu, de ce să facă asta?".

Becali a reiterat ideea că merge miercuri la Piteşti pentru a negocia cu oficialii clubului FC Argeş transferul lui Tănase, însă nu ştie care va fi finalitatea acestor discuţii: "Poate dau un milion de euro pe el, poate dau un milion şi jumătate, să vedem. Nu e uşor să dai atâţia bani pe criza asta. Pe cei de la FC Argeş îi interesează banii şi vor să ia cât mai mult pe jucător. Eu îl vreau, dar să vedem ce va fi. L-aş lua pentru viitor, să ne ajute în Liga Europa şi în campionat".

Gigi Becali a mai menţionat că Antonio Semedo vrea să dea Stelei 100.000 de euro pentru a deveni liber de contract şi nu îl interesează dacă jucătorul va reveni la CFR Cluj. În ceea ce îl priveşte pe columbianul Dayro Moreno, finanţatorul a dezvăluit că a existat o ofertă pentru jucător din Argentina, dar că respectiva grupare dorea să îl împrumute gratis, în timp ce el cerea 500.000 de euro pentru un transfer.

Becali a mai spus că nu are emoţii înaintea jocului cu Motherwell din turul 3 preliminar al Ligii Europa şi a precizat că l-ar dori pe Andrei Ionescu titular în jocul tur cu scoţienii. "Vreau să îl văd titular pe Ionescu, să văd ce poate. L-aş vrea titular şi, în general, îi vreau pe tineri, ca să văd ce pot să facă. Dacă fac performanţă, în viitor pot să cer pe ei chiar şi 50 de milioane. Dacă sunt buni, de ce să nu cer?", a încheiat omul de afaceri.