MENIU

Gheorghe Popescu: "Nu mi-a plăcut niciun jucător român, dar mi-a plăcut atitudinea lor cu Lituania"

Foto: NewsIn

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, duminică, că nu l-a impresionat evoluţia tricolorilor în meciul cu Lituania, dar a apreciat dorinţa acestora de a-şi lua revanşa după înfrângerea din partida tur, de la Cluj, sor 0-3.

"Am văzut o echipă cu poftă de joc şi atitudine, chiar dacă au fost mulţi debutanţi, care vroiau să arate că merită să joace la naţională. Nu mi-a plăcut niciun jucător, dar mi-a plăcut atitudinea lor. Când am văzut formula de start, nu am avut nicio emoţie că poate ieşi prost pentru noi. Puteam spune că am emoţii asupra componenţei primului 11, dacă jucam contra Franţei, dar aşa, contra Lituaniei, nu m-am temut că poate ieşi rău. Totuşi, nu putem trage concluzii după un meci cu Lituania, care a fost mult mai slabă decât în meciul de la Cluj. Victoria cu Lituania a fost un rezultat normal", a spus Gică Popescu.

Fostul internaţional s-a referit şi la declaraţia lui Mircea Sandu, care a spus că Răzvan Lucescu îşi va propune câştigarea EURO 2012: "Poţi să spui ce vrei, cine te opreşte? Poţi să spui că vrei să câştigi şi Campionatul Mondial, îţi poţi fixa orice obiectiv, dar nu cred că avem o echipă destul de valoroasă pentru a câştiga CE 2012. Nicidecum. Eu nu cred în această posibilitate, dar nu se ştie niciodată. Examenul acestui grup nu-l constituie meciurile care au mai rămas în aceste preliminarii, ci preliminariile pentru EURO 2012".

Echipa naţională a României s-a impus, sâmbătă, scor 1-0, în deplasare, în faţa Lituaniei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010, la meciul de debut al selecţionerului Răzvan Lucescu, singurul gol fiind marcat de Ciprian Marica.

În urma acestui rezultat, România a acumulat 7 puncte după 6 meciuri disputate în cadrul Grupei a 7-a a preliminariilor CM 2010, după ce a mai învins Feroe şi a remizat cu Franţa. Tot sâmbătă s-a mai disputat partida Serbia-Austria, scor 1-0. Clasament: 1. Serbia 15p (6 meciuri), 2. Franţa 10p (5m), 3. Lituania 9p (6m), 4. Austria 7p (6m), 5. România 7p (6m), 6. Feroe 1p (4m).