MENIU

Gheorghe Pogea: Am propus sindicatelor o nouă rundă de discuţii

Foto: NewsIn
Gheorghe Pogea: Vom continua reforma cu orice preţ

Întâlnirea ministrului interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, cu sindicatele a început nu sub cele mai bune auspicii. Ministrul i-a îndemnat pe sindicaliştii să ţină cont de realităţile economice ale României, iar aceştia i-au spus ministrului să ţină cont de realităţile sociale.

Gheorghe Pogea, ministru al Finanţelor, dar şi ministru interimar al Muncii, a declarat că bugetarii încă nu au fost afectaţi de criză şi că cei care au fost afectaţi cel mai rău sunt cei din sectorul privat. Ministrul Muncii a mai spus că este deschis unei noi runde de discuţii cu sindicatele.

"Vom continua reforma cu orice preţ, iar sindicatele trebuie să ţină cont de realităţile economice. Trebuie să avem şi dinamica evoluţiei sectorului bugetar din ultimii ani. Cheltuielile de funcţionare ale statului astăzi sunt nepermis de mari. Orice măsură pe care o luăm trebuie să ţină cont şi de ceea ce se întâmplă în sectorul privat. Oamenii din sectorul privat au avut cel mai mult de suferit. Ei şi-au pierdut locurile de muncă", a declarat ministrul Finanţelor şi al Muncii, Gheorghe Pogea, la ieşirea de la discuţiile cu sindicatele.

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, le-a spus sinducaliştilor că este dispus să discute şi 24 de ore din 24 ca să fie evitate eventuale proteste în luna noiembrie, în perioada campaniei electorale, "pentru a nu da conotaţii politice".

"Am făcut apel la cei prezenţi, le-am spus că ministrul Muncii împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai guvernului au toată disponibilitatea de a dialoga. Suntem dispuşi să stăm şi 24 de ore la discuţii, dar să încheiem aceste lucruri până în luna noiembrie, pentru a evita manifestările pe perioada campaniei electorale, pentru a nu da conotaţii politice", a afirmat Pogea.

El a amintit că Legea unitară a salarizării permite continuarea dialogului prin înfiinţarea unei comisii interministeriale ce are ca scop simplificarea acestei legi şi corectarea anumitor deficienţe după intrarea în vigoare a legii.

Pogea a atras atenţia că este foarte important ca salarizarea din sistemul public să fie corelată cu cea din sectorul privat, subliniind că, în prezent, cheltuielile de funcţionare ale statului, precum cele de personal şi bunuri şi servicii, sunt nepermis de mari.

Sindicaliştii din Alianţa Bugetarilor au discutat luni cu Gheorghe Pogea, ministru al Finanţelor, dar şi ministru interimar al Muncii. La discuţii a participat şi primul ministru Emil Boc.

Mai multe articole despre:
sindicate negocieri discuţii Gheorghe Pogea