MENIU

Germania are mai puţin de 100 de miliardari din cauza crizei financiare

Foto: wordpress.com

Numărul miliardarilor din Germania a scăzut în 2009 la 99, faţă de 122 în 2008, în urma crizei financiare, potrivit unui clasament publicat marţi de Manager Magazin, relatează AFP.

Averea cumulată a celor 100 de germani sau a celor mai bogate familii din Germania a scăzut cu 12% într-un an, situându-se la 285,6 miliarde euro în total, menţionează Manager Magazin. Creşterile înregistrate recent de economia germană au stopat această tendinţă: în februarie sau martie, în vârful crizei, averea celor mai bogaţi oameni din Germania înregistra scăderi de 30%.

Topul celor mai bogaţi oameni din Germania este în continuare dominat de fraţii Albrecht, proprietarii lanţului de magazine cu produse la preţuri reduse Aldi, care şi-au adjudecat primele două locuri cu 17,35 miliarde euro pentru Karl şi 16,75 miliarde euro pentru Theo.

Cei doi octogenari au scăpat de efectele crizei, dar, în schimb, Madeleine Schickedanz, moştenitoarea dinastiei de vânzări prin corespondenţă Quelle, a dispărut din lista primilor 300 de bogaţi din Germania, după falimentul companiei Arcandor, al cărei acţionar este.

La rândul său, familia Porsche a pierdut 71% din avere, adică 11 miliarde de euro, în încercarea eşuată de achiziţionare a constructorului Volkswagen. De asemenea, moştenitoarea Marie-Elisabeth Schaeffler a pierdut 92,4% din avere, coborând de pe locul 15 pe poziţia 260 în clasament, în urma falimentului fabricantului de echipamente de automobile Continental.