MENIU

Germania - VfL Wolfsburg a câştigat în premieră campionatul

Foto: http://images.teamtalk.com

Echipa pregătită de Felix Magath, VfL Wolfsburg, a cucerit pentru prima dată în istorie campionatul Germaniei, după ce s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa lui Werder Bremen, scor 5-1, în ultima etapă din Bundesliga.

Golurile gazdelor au fost marcate de Misimovic (6), Grafite (15, 56), Prodl (26-autogol) şi Dzeko (74), în timp ce pentru oaspeţi a punctat (Diego 31).

În urma acestui succes, Wolfsburg şi-a adjudecat primul titlu de campioană în Bundesliga şi va evolua, în premieră, în grupele Ligii Campionilor.

De VfL Wolfsburg aparţin şi jucătorii români Vlad Munteanu şi Sergiu Radu, care în această stagiune au evoluat sub formă de împrumut la Arminia Bielefeld, respectiv FC Koln.

Succesul lui Wolfsburg este strâns legat de numele tehnicianului Felix Magath. Dintr-o echipă de a doua jumătatea a primei ligi germane, Wolfsburg a devenit o gruparea de top odată cu înrolarea lui Magath, fost la Bayern Munchen. După ce în 2005-2006 şi 2006-2007, Wolfsburg a evitat retrogradarea la mustaţă, încheind campionatul pe poziţia a 15-a, în sezonul următor Magath lasă campioana Germaniei şi vine la "verzi". Mâna lui "Saddam" se vede imediat, iar în 2007-2008, Wolfsburg termină Bundesliga pe poziţia a 5-a, cea mai bună din istoria clubului, care a adus şi calificarea echipei, doar pentru a doua oară, în Cupa UEFA.

În competiţia europeană, una dintre adversarele grupării germane a fost chiar Rapidul, antrenat pe atunci de Jose Peseiro. Cele două grupări s-au întâlnit în turul I, iar Wolfsburg a trecut mai departe după ce a învins cu 1-0 în deplasare şi un 1-1 în Giuleşti. Ambele goluri ale germanilor au fost marcate de brazilianul Grafite, cel care a fost în acest sezon şi golgeterul Bundesligii.

De altfel, forţa atacului a fost una din explicaţiile succesului lui Wolfsburg. Cei doi atacanţi ai verzilor au încheiat pe primele două poziţii ale podiumului golgeterilor, Grafite, lider, cu 28 de reuşite, iar Dzeko pe poziţia secundă, cu două goluri mai puţin!

Wolfsburg se va despărţi însă de antrenorul cu care a reuşit primul campionat din istorie. Magath a semnat deja un acord cu Schalke 04, pe care o va antrena din sezonul viitor. 

Mai multe articole despre:
Bundesliga campioană Wolfsburg