MENIU

Geoană: Traian Băsescu a aruncat în aer toate guvernările din care a făcut parte

Foto: Realitatea TV

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni seară la Ora de Foc, la Realitatea TV, că moţiunea are toate şansele să treacă. Totodată, liderul PSD a declarat că formaţiunea politică din care face parte nu are în vedere încheierea unui protocol politic.

"Vă pot garanta voturile pesediste, ale Alianţei PSD-PC. Din informaţiile mele, aş îndrăzni să spun că există o şansă foarte mare ca moţiune să treacă. Şi v-o spun din discuţii pe care le-am avut cu colegii din Parlament şi din informaţiile pe care le am din dialogul politic", a declarat Mircea Geoană.

Geoană a mai spus că nu va exista o formă de relaţie structurată între PSD, PNL sau UDMR.

"Vom avea o majoritate de facto în Parlament care va propune un singur candidat pentru funcţia de prim-ministru. Asta nu înseamnă realizarea unei alianţe între trei formaţiuni politice. Putem să ne concertăm eforturile pentru a găsi un candidat la funcţia de prim-ministru. Nu se teme nimeni de semnarea acestui protocol. Sunt candidaţi pentru prezidenţiale şi fiecare vrea să îşi păstreze culoarul pe care îl are pentru turul întâi. Eu vă spun că acest lucru va conduce la un tur doi între Geoană şi Băsescu", a mai spus liderul PSD.

Geoană precizează că noul prim-ministru ar trebui să provină din mediul economic.

"Aş opta pentru un economist de bună calitate. Avem în acest moment câteva propuneri pe care le păstrez", a declarat Geoană.

Liderul PSD este de părere că cel care a provocat criza politică actuală din România este Traian Băsescu.

"Criza a fost provocată de Traian Băsescu, noi încercăm să îi spune capăt. Pe ce pune mâna strică. Fiecare guvern în care a fost l-a distrus. A fost guvern CDR, l-a aruncat în aer domnia sa. A fost guvernul Tăriceanu 1, cu majoritate în Parlament, l-a aruncat şi pe acela în aer. Acum a avut o şansă relativ importantă. Să ai un parteneriat cu un partid mare ca PSD-ul, ar fi fost o şansă pentru stabilitate politică", spune liderul PSD.

Geoană spune că Traian Băsescu a fost cel care a vrut cu orice preţ să se rupă de PSD.

"Domnul Băsescu voia să se rupă de PSD. De ce? Pentru că un calcul foarte simplu i-a indicat că la începutul acestei colaborări a crezut că un PSD la guvernare înseamnă un mandat garantat pentru încă cinci ani. În sondaje, lucrurile nu merg grozav pentru dânsul şi a decis să schimbe macazul", a mai spus Geoană.