MENIU

Geoană spune că vor veni la Bucureşti delegaţiile FMI şi Băncii Mondiale, dar nu şi cea a CE

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că există o "veste bună" în ceea ce priveşte problemele economice, anume că delegaţiile FMI şi cea a Băncii Mondiale vor veni la Bucureşti, nu însă şi cea a CE, care aşteaptă instalarea noului Guvern, el spunând că aceasta este "vestea proastă".

"Pe problema economică, sunt veşti bune şi veşti proaste, vestea bună este delegaţia Fondului Monetar totuşi vine la Bucureşti. Eu apreciez acest gest al Fondului Monetar care este un gest care demonstrează că până la urmă nu culoarea Guvernului de la Bucureşti contează, nu partidul care este la putere contează, ci România şi angajamentul pe care România şi l-a asumat pentru a putea obţine aceşti bani. Este şi o veste proastă, delegaţia Comisiei Europene nu vine, şi este o veste nici proastă nici bună, Banca Mondială vine, dar amână partea de împrumut din partea Băncii Mondiale până când va exista un guvern legitim la Bucureşti", a afirmat Geoană la postul public de radio.

De asemenea, el a ţinut să dea "asigurări" către cetăţenii României şi partenerii internaţionali "cu toată responsabilitatea şi cu o voce extrem de serioasă şi extrem de aşezată că ne vom ţine de angajamentele pe care această ţară şi le-a asumat".

"De aceea vreau să-i asigur pe toţi că vom fi în situaţia de a putea să avem resurse pentru pensii şi pentru salarii, vom încerca să avem un proiect de buget cât mai repede cu putinţă pentru că acolo este chestia programului anticriză şi sămânţa relansării economice", a mai spus Geoană.

Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a anunţat săptămâna trecută că o misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) care să înceapă discuţiile cu autorităţile române privind cea de-a doua revizuire a programului angajat de România va veni în România, imediat ce noul cabinet va fi format, confirmând astfel informaţii ale oficialilor români că FMI şi-a amânat vizita la Bucureşti după căderea Guvernului Boc.