MENIU

Geoană şi Vanghelie i-au cerut lui Boc să-l numească mai repede pe Ionel Georgescu la DGIPI

Foto: Realitatea.net

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi liderul filialei Bucureşti, Marian Vanghelie, i-au cerut luni premierului Boc să facă numirile de la MAI mai repede, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Potrivit surselor citate, cei doi lideri PSD i-au atras atenţia lui Emil Boc că întârzie să semneze propunerea făcută de PSD, Ionel Georgescu, pentru şefia DGIPI.

Boc ar fi explicat că nu a primit de la PSD lista cu toate propunerile pentru MAI şi că nu ştie pe care din secretarii de stat propuşi de fostul ministru Gabriel Oprea, PSD doreşte să-i păstreze şi pe care doreşte să-i numească acum.

"Îi vom da o listă azi sau mâine, prin Dan Nica, sau Liviu Dragnea, dar e clar că Boc a dorit să ne paseze nouă problema", mai spun surse din partid.

Aceleaşi surse au mai precizat că PSD îşi menţine trei propuneri din cele patru de secretari de stat de la MAI. Altfel, vor rămâne secretari de stat Mihai Viorel Fifor, Radu Stancu şi Cătălin Vrabie. În locul lui Nicolae Moldovan, care a demisionat la câteva zile de la numirea în funcţie, va fi propus Mincu Silvestru.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, nu a putut preciza dacă BPN a aprobat săptămâna trecută desemnarea lui Ionel Georgescu pentru DGIPI.  

"A fost o discuţie. Îmi scapă şi nu vreau să vă informez greşit dacă această nominalizare a fost aprobată şi transmisă de BPN săptmâna trecută sau pur şi simplu doar pomenită în BPN", a explicat el.