MENIU

Geoană îl cheamă pe Băsescu la dezbateri publice în trei centre universitare din ţară

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la Sibiu, că îl provoacă pe Traian Băsescu la dezbateri publice în trei centre universitare, la care să aibă acces toate televiziunile.

"Regret faptul că preşedintele Băsescu refuză duelul direct. Relansez oferta pentru dezbateri publice în trei mari centre universitare din ţară: prima poate fi la ASE, în Bucureşti, pe teme economice, una la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, pe teme privind siguranţa naţională, şi una la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi, pe teme sociale", a spus Geoană într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Geoană spune că a ales acest gen de dezbatere, pentru ca Traian Băsescu să nu poată spune că nu vine la televiziunile "mogulilor". "Nu vreau să fie la televiziunea mogulului Dan Voiculescu, nici la cea a lui Sorin Ovidiu Vântu, nici a mogulului Păunescu şi nici la TVR, unde poate spune că PSD l-a susţinut pe Alexandru Sasu. În mediul academic, la masă cu specialişti, să fie discuţii la care să aibă acces toate televiziunile. Vreau discuţii în care Traian Băsescu să dea socoteală pentru cei cinci ani de mandat, să răspundă pentru ceea ce a făcut şi pentru ce nu a făcut", a spus Geoană, care a adăugat că "dacă va avea curaj, Traian Băsescu va accepta".

Candidatul PSD la preşedinţia României s-a aflat, joi, într-o vizită în judeţul Sibiu. El a participat, la Mediaş, la lansarea candidaturii lui Fănel Mendea la funcţia de primar al oraşului, iar la Sibiu a luat parte la lansarea cărţii "Criza şi după criză", a rectorului Universităţii Babeş Bolyai, Andrei Marga, după care a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Sibiu, precum şi cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, la Hotel Hilton.