MENIU

Geoană: Am fost impresionat de ce a făcut primarul Mazăre la Constanţa în materie de locuinţe ieftine pentru tineri

foto: NewsIN

Candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, a pledat în favoarea propriului program de construcţie de locuinţe ieftine pentru tineri la postul public de televiziune. Geoană a explicat că toate contractele şi apartamentele vor fi atribuite în mod transparent aşa cum s-a întâmplat la Constanţa. Liderul PSD a mai explicat că trebuie stopată cheltuirea fără rost a banului public. Un exemplu de minister unde nu se vor mai da atâţia bani este cel al Transporturilor care va intra astfel "în carantină"

"Există o enorm de mare rispă în cheltuirea banului public. Voi încuraja viitorul guvern să instituie un sistem de carantină, mai ales la ministerul Transporturilor care capătă mulţi bani, dar nu este capabil să construiască infrastructură", a spus Geoană vorbind despre modalitatea de economisire a banului public. Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale a explicat că prin "carantină" înţelege "un control mai sever al banilor, aşa cum e cu gripa de acum, punem mască dacă vor să dea bani la clientelă". Folosirea garanţiei de stat şi energia regenerabilă sunt alte două domenii enumerate de liderul PSD de unde s-ar putea face economii bugetare.

Mircea Geoană a declarat că susţine Legea responsabilităţii fiscale care în opinia sa va fi adoptată "până la 2 decembrie", dar a anunţat că nu va susţine echivalarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei. Geoană a anunţat că va propune emiterea unui "Cod al pensionarilor" care să arate un adevărat respect pentru vârsta a treia. 

"Firmele care vor construi cele 50.000 de apartamente pentru tineri vor fi selectate prin cea mai transparentă metodă. Vom aplica platforma electronică de licitaţii şi achiziţii publice". Acesta este promisiunea lui Geoană legată de alegerea firmelor care vor construi case pentru tineri. Liderul PSD a dat exemplu acţiunea primarului Radu Mazăre de la Constanţa unde "în piaţa publică, în văzul tuturor, s-au tras la sorţi persoanele care urmează să primească locuinţe. Am fost impresionat de ce a făcut primarul Radu Mazăre la Constanţa în materie de locuinţe ieftine pentru tineri ".

Partidul nostru este un partid mare, cu mulţi simpatizanţi, deci partidul nu este reprezentat doar de câţiva oameni.  Cei care au coloană vertebrală, rămân în picioare", a răspuns Geoană întrebat dacă se simte susţinut de întregul partid.