MENIU

Francezii au găsit cinci motive pentru a vizita România. Cum comentaţi?

Foto: Realitatea.net

L'Express consideră că ţara noastră este o destinaţie turistică interesantă pentru că nu a fost cotropită încă de vizitatori, este ieftină, are un patrimoniu cultural important, se află între graniţele UE, iar la final se poate obţine un certificat de expert în mitul Dracula.

Bucureştiul rar mai este alintat "Micul Paris", însă francezii consideră în continuare România o destinaţie care nu trebuie ignorată de turişti.

L'Express a inventariat chiar cinci motive pentru care ţara noastră nu ar trebui să lipsească din oferta agenţiilor de turism.

Principalul argument al publicaţiei franceze este că "invazia turiştilor nu a avut loc", singurul impediment fiind căruţele care încă mai există pe drumurile publice. Turiştii sunt invitaţi să înceapă peregrinările din centru ţării, de la Braşov, iar dacă sunt amatori de peisaje superbe sunt sfătuiţi să se înarmeze cu un dicţionar de română, cunoştineţele de engleză sau de franceză fiindu-le puţin de folos.

Preţurile mici, chiar dacă nu la fel ca în Bulgaria, reprezintă un alt atu al tursmului românesc. Se dau şi câteva exemple: o cafea costa un leu (23 de eurocenţi), o masa costa 20 lei (4,75 euro), intrarea în mânăstirile din Bucovina 3 lei,  iar o cameră dublă la o pensiune 70-100 lei (16-23 euro).

Patrimoniul, de la Delta Dunării, până la faună şi cel cultural, făcând abstracţie de Casa Poporului şi blocurile comuniste, merită de asemenea văzut, susţine publicaţia citată.

Multiculturalismul şi arhaismul în interiorul graniţelor Uniunii Europene este considerat de asemenea un argument pentru a trece România pe harta turistică a Europei.

Evident, nu putea lipsi Dracula, Castelul Bran fiind o destinaţie obligatorie, deşi "a limita România la mitul Dracula ar fi simplist", invitaţia fiind pentru turiştii care nu sunt tentaţi de clieşee.