MENIU

Formula 1 - Fernando Alonso, pole-position la Hungaroring

Foto: http://my.ing-renaultf1.com

Fostul campion mondial Fernando Alonso a obţinut pole-position-ul în cursa de la Hungaroring, după ce a reuşit în sesiunea de calificări cel mai bun timp. Calificările au fost marcate de incidente, a treia sesiune începând cu o întârziere de 20 de minute, din cauza unui accident grav suferit de brazilianul Felipe Massa, de la Ferrari.

Poziţia a doua pe grila de start îi aparţine lui S. Vettel, iar coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber, va pleca de pe locul trei.

Lewis Hamilton ocupă poziţia a patra, cea mai bună clasare în acest sezon pentru campionul mondial en-titre.

Nico Rosberg (Williams) a încheiat pe cinci, înaintea coechipierului lui Hamilton de la McLaren, Heikki Kovalainen.

Celălalt pilot de la Ferrari, în afara ghinionistului Massa, Kimi Raikkonen, va pleca de pe 7, iar liderul clasamentului general Jenson Button (Brawn) doar de pe 8, în cea mai prostă clasare din acest sezon a englezului.

"A fost o sesiune de calificări stresantă, au fost probleme cu timpii în ultima parte, nu ştiam ce s-a întâmplat. Am făcut un pas înainte, dar încă nu este de ajuns, trebuie să revenim pe drumul cel bun", a spus Fernando Alonso.

Organizatorii au avut probleme la finalul sesiunilor de calificare, nereuşind să afişeze pentru mai multe minute timpii oficiali obţinuţi, iar Bernie Ecclestone a discutat în acest timp cu piloţii. 

Cursa de la Hungaroring a avut loc duminică, de la ora 15.00.

 

Mai multe articole despre:
Cursă Hungaroring