MENIU

Formula 1 - Echipa Lotus va fi inclusă în campionat din sezonul viitor

Foto: www.icars.sg

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat marţi că echipa Lotus va participa la curse din sezonul 2010, pentru prima dată după anul 1994.

FIA a menţionat că Lotus va fi a 13-a echipă care va evolua în sezonul următor, dar precizează că nu se ştie ce se va întâmpla cu BMW Sauber, deoarece sunt incertitudini legate de viitorul proprietar.

"Considerăm că dosarul celor de la BMW este unul de calitate, iar echipa ar putea să fie un participant competitiv în campionat. Astfel, BMW Sauber a primit al '14-lea loc' în campionat şi poate ocupa orice loc vacant pentru sezonul 2010", se arată în comunicat.

Forul adaugă că doreşte ca din sezonul viitor să se întreacă 14 echipe şi va cere părerea tuturor participanţilor din prezent.

Şeful noii echipe Lotus se numeşte Tony Fernandes, în timp ce director tehnic este Mike Gascoyne, care are 20 de ani de experienţă în Formula 1, după ce a mai ocupat funcţia la Force India, Toyota, Renault şi Jordan. Echipa a apărut în urma unui parteneriat între mai mulţi oameni de afaceri şi guvernul malaezian.
Mai multe articole despre:
Formula 1 FIA lotus