MENIU

Florin Roman explică plecarea sa din Guvern: „Au fost două tipuri de atacuri, cel politic şi al forţelor OCULTE”

Florin Roman - fostul ministru al Digitalizării

Florin Roman a făcut declarații suplimentare după plecarea din Guvern. El spune că, pe lângă atacul politic, l-a simțit și pe cel al „forțelor oculte”, fără a defini exact termenul.

„În cazul meu au fost două tipuri de atacuri, cel politic, iar regizorul acestui atac politic la adresa mea a şi recunoscut, de altfel, că a dorit să se împăuneze ca mare învingător, e domnul Cioloş. În celălalt plan, al forţelor oculte, le-am simţit, dar încă nu le pot defini, deşi am cerut sprijinul instituţiilor statului când am simţit că lucrurile scapă de sub control”, a declarat, miercuri seară, la un post TV, Florin Roman.

Acesta acuză că miza îndepărtării sale ale legătură cu faptul că urma să se stabilească soluţia de interconectare pe cloud-ul guvernamental partea de migrare, ceea ce înseamnă business de zeci de miliarde de euro în următorii ani.

„Dacă vă uitaţi în zona de achiziţii, nu cred că problemele mele din CV au fost cele mai importante. Cei care se ocupă de siguranţă naţională şi de cheltuirea banului public în aceste zone ar trebui să se uite. Sunt contracte de zeci sau sute de milioane de euro. Ca să înţelegem de ce miza e aşa mare pe aceste contracte”, a explicat fostul ministru.

Florin Roman a anunțat miercuri că demisionează din Guvern, de la conducerea Ministerului Digitalizării și Cercetării. Demisia sa vine după 21 de zile de mandat în Cabinetul de coaliție condus de Nicolae Ciucă.

Demisia din Guvern vine după ce premierul Nicolae Ciucă i-a cerut clarificări lui Florin Roman în legătură cu acuzațiile de plagiat și i-ar fi sugerat chiar demisia de onoare din Guvern.  Scandalul legat de studiile sale a izbucnit în urmă cu o săptămână. 

Florin Roman, din poziția de ministru al Cercetării și Digitalizării, a susținut că nu este vorba de un plagiat, ci de reproducerea unor definiții în lucrarea de dizertație de la Master, din 2012, la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu. 

În plus, Florin Roman a susținut în CV-ul oficial că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011, fapt negat chiar de una din universități. UBB a transmis că Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB, potrivit explicațiilor date de rectorul UBB - Daniel David.

Mai multe articole despre:
florin roman demisia atacuri forte oculte