MENIU

Filmul "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile" a câştigat un nou premiu, la New York

Foto: torrentbox.com

Filmul "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, în cadrul galei Premiilor Criticilor de Film din New York, a anunţat joi Institutul Cultural Român din New York.

"Filmul regizorului român, de o inteligenţă subtilă, este o lungă premoniţie a unei poveşti dezastruoase, discrete, mai apoi şocante. E atât o alegorie viscerală, cât şi un thriller foarte bine articulat", declară cunoscutul critic american de film, J. Hoberman.

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", film care spune povestea unui avort ilegal în România din epoca ceauşistă, cu Anamaria Marinca, Laura Vasiliu şi Vlad Ivanov a câştigat, în 2007, şi mult râvnitul "Palme d'Or" al Festivalului de la Cannes şi alte numeroase premii la concursuri şi festivaluri internaţionale.

New York Film Critics Circle este o organizaţie a criticilor de film de la publicaţiile din metropola americană şi a fost fondată în 1935. Premiile anuale acordate de către criticii din New York sunt considerate ca o alternativă la Oscaruri, punând pe primul plan meritele estetice şi fiind imune la "presiunile politice şi comerciale".
Mai multe articole despre:
film premiu New York Cristian Mungiu 432