MENIU

Festivalul "George Enescu" a avut şapte milioane de ascultători la Radio România

Foto: blog.livespot.org

Concertele, recitalurile şi agendele informative transmise de Radio România, în perioada 30 august - 26 septembrie, de la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" au adus postului şapte milioane de ascultători.

Radio România Muzical şi Radio România Cultural au transmis 59 de concerte şi recitaluri în direct, 20 de concerte înregistrate, 30 de agende informative cu opinii şi interviuri de la toate manifestările incluse în Festival. Radio România a transmis peste 10.000 de minute de emisie live.

Radio România a oferit 50 de concerte Uniunii Europene de Radio (UER), cinci dintre acestea fiind transmise în direct. Înregistrarea spectacolului "Oedipe", care a deschis Festivalul "George Enescu" a deschis, pe 19 septembrie, stagiunea de operă a UER, fiind preluată de 17 radiodifuziuni membre ale uniunii.

Altfel, Festivalul "George Enescu" a avut săli pline la majoritatea concertelor, care au adunat, în total, peste 70.000 de spectatori, iar încasările din vânzarea de bilete au totalizat 1,16 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3,5% din cheltuielile evenimentului, potrivit estimărilor organizatorilor.

Toate cele cinci săli care au găzduit concertele, respectiv Sala Mare şi Sala Mică a Palatului, Opera Română, Ateneul Român şi Sala Mare a Teatrului Naţional, au înregistrat grade de ocupare între 98% şi 100% la aproape toate spectacolele, apetitul melomanilor pentru eveniment fiind justificat, în parte, prin densitatea mare a ansamblurilor şi artiştilor de renume prezenţi la Bucureşti.

"Interesul publicului pentru acest festival este semnalul foamei şi setei melomanilor din această ţară", a declarat, sâmbătă, directorul festivalului, Ioan Holender, la conferinţa de presă organizată în ultima zi a evenimentului.

Aflat la ediţia cu numărul 19, Festivalul Internaţional "George Enescu" a adus pe scenă, între 30 august şi 26 septembrie, ansambluri şi artişti de top pe plan internaţional, printre care Academy of Saint Martin in the Fields, Il Giardino Armonico, Compania de Balet din Monte Carlo, Elisabetha Leonskaja, Joshua Bell, Martha Argerich, Nigel Kennedy şi Vladimir Ashkenazy.