MENIU

Fără minuni la Atena! Dinamo părăseşte Liga Europa

Dinamo nu a reuşit să puncteze la Atena, unde avea nevoie de două goluri
Dolha a gafat incredibil la primul gol al grecilor
Cisse a fost scăpat din marcaj doar de două ori de Moţi şi a reuşit "dubla"

Dinamo a luptat eroic la Atena, dar nu a mai reuşit încă o minune precum cea de la Liberec. \"Câinii\" au fost învişi la scor de neprezentare de Panathinaikos şi părăsesc Liga Europa.

Dinamo a pierdut cu scorul de 0-3 meciul disputat, miercuri, în deplasare, cu grecii de la Panathinaikos Atena, în grupa F a Ligii Europa şi a ratat calificarea în 16-imile competiţiei.

Deşi a luptat \"câineşte\" la Atena, într-o atmosferă ostilă, Dinamo a pierdut după ce Panathinaikos a deschis scorul graţie unei gafe incredibile a lui Dolha şi a primit alte două goluri din cauză că a neglijat faza defensivă.

Dinamo a început bine meciul, cu o ocazie a lui Andrei Cristea (2), la care portarul Tzorvas a acordat corner. Apoi, Panathinaikos, împinsă de la spate de suporteri, s-a năpustit spre poarta lui Dolha, lăsat de multe ori descoperit de propria apărare. Grecii au avut câteva mari ocazii de a marca, prin Karagounis (6), Ninis (11), Cisse (20, 24) şi Gilberto (34), dar fundaşul Cosmin Moţi şi portarul Ema Dolha au prins o zi mare şi au reuşit să rezolve de fiecare dată.

În ofensivă, Dinamo s-a mişcat mai greu, multe atacuri ale \"câinilor\" oprindu-se undeva la 30 de metri de poarta lui Tzorvas, după ocazia din debutul partidei. După o jumătate de oră de joc, Gabi Tamaş a avut o mare şansă de a înscrie, cu un şut de la distanţă, respins cu greu de portarul grec de lângă bară, iar apoi N\'Doye a fost autorul celei mai mari ocazii a dinamoviştilor din prima repriză (36), reluând cu capul în transversală, după o schemă realizată de Tamaş şi Marius Niculae la o lovitură liberă. Înainte de pauză Ninis ar fi putut marca şi el pentru PAO, dar a trimis puţin alături de la marginea careului, iar Dinamo a încheiat repriza în atac.

La reluare, jocul nu a mai avut acelaşi ritm din prima repriză, dar în ciuda acestui fapt a picat golul, din nefericire în poarta lui Dolha, care a gafat incredibil, după ce a avut o evoluţie excelentă în prima parte. Rukavina a deschis scorul pentru gazde în minutul 55, înscriind de la 3 metri, după ce portarul dinamovist, uşor incomodat de Cisse, a scăpat balonul la o centrare de pe dreapta.

Cu moralul zdruncinat de felul în care a primit gol, \"câinii\" s-au pus din nou muncitoreşte pe treabă, în căutarea celor două goluri de care aveau nevoie pentru a se califica. Panathinaikos a făcut pasul în spate şi i-a invitat pe dinamovişti în atac. Astfel s-au născut ocaziile lui Tamaş (59), care a zguduit transversala cu un şut de la 22 de metri, şi Adrian Cristea (62, 66). Claudiu Niculescu, intrat pe teren în locul lui Andrei Cristea, a avut şi el două mari ocazii de a înscrie (72, 76), dar a ratat incredibil.

Grecii au transformat misiunea lui Dinamo într-una imposibilă, înscriind pentru 2-0 prin Djibril Cisse (80), marcat excelent până atunci de Cosmin Moţi. Tot Niculescu a ratat şansa de a reduce din diferenţă în minutul 85, când un şut al său din interiorul careului a fost respins de pe linia porţii de un fundaş. Imediat, Panathinaikos a plecat pe contraatac, finalizat cu gol de acelaşi Cisse (85), care a stabilit scorul final al întâlnirii, 3-0.

În urma acestui rezultat, Dinamo părăseşte Liga Europa, la două săptămâni după ce şi celelalte trei echipe româneşti calificate în grupe, CFR Cluj, FC Timişoara şi Steaua, au fost eliminate matematic din competiţie.

CASETA TEHNICĂ:

PANATHINAIKOS - DINAMO 3-0 (Rukavina 55, Cisse 80, 85)

Panathinaikos: Tzorvas - Vintra, Bjarsmir, Kante, Spiropoulos - Gilberto, Simao - Ninis (Leto 69), Karagounis (Katsouranis 56), Rukavina (Salpingidis 82) - Cisse. Antrenor: Nikos Nioplias.

Dinamo: Dolha - Molinero, Moţi, Tamaş, Zie Diabate - N\'Doye, D. Kone - Torje (Zicu 60), And. Cristea (Cl. Niculescu 67), Alexe (Adr. Cristea 46) - M. Niculae. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonaşe galbene: N\'Doye 21, Tamaş 50, Adrian Cristea 56

Arbitri: Kevin Blom - Patrick Langkamp, Roger Geutjes - Richard Liesveld, Raymond van Meenen (toţi din Olanda).

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Panathinaikos - Dinamo, scor 3-0.

Mai multe articole despre:
Dinamo Panathinaikos eliminare Grupa F Liga Europa