MENIU

EXCLUSIV REALITATEA.NET: Monica Bârlădeanu îl aduce în România pe Salman Rushdie, autorul Versetelor Satanice

Foto: Monstersandcritics.com

"În această toamnă, Salman Rushdie va veni sigur în România", a declarat pentru REALITATEA.NET actriţa Monica Bârlădeanu, o bună prietenă a celebrului scriitor.

"Încă nu ne-am hotărât asupra datei, dar de venit mi-a confirmat că o să vină în octombrie-noiembrie", a declarat Monica Bârlădeanu.

"Editura Polirom se va ocupa de organizarea evenimentelor, colaborez cu ei pentru aducerea lui. Am înţeles de la Polirom că Versetele Satanice s-au vândut foarte bine şi l-am asigurat că în România este foarte aşteptat".

Actriţa s-a împrietenit cu Salman Rushdie în urmă cu câţiva ani în Los Angeles.

"Ne-am cunoscut de ziua mea, în L.A. Aveam o prietenă care îl cunoştea şi care mi l-a prezentat chiar atunci pentru că ştia că sunt o mare admiratoare. Era căsătorit cu Padma (modelul Padma Laksimi de care avea să divorţeze, n.red.). Lucrurile s-au legat, am devenit buni prieteni. E aşa de uşor să vorbeşti cu el, e foarte natural. Nu are absolut nimic din artistul neînţeles...".

Dintre cărţile scriitorului, Monica Bârlădeanu spune că alege romanul "Furie", un roman autobiografic în care autorul descrie ruptura extrem de dureroasă de fosta soţie.

Salman Rushdie a fost prezent şi la Veneţia, la lansarea filmului Francesca regizat de Bobby Păunescu şi în care Monica Bârlădeanu are rolul principal.