MENIU

EURO 2012 - Platini va face o ultimă vizită în Ucraina şi Polonia pentru a verifica stadioanele

foto: www.sportmax.ro

Prşedintele UEFA, Michel Platini, va face de astăzi până joi o ultimă vizită în Ucraina şi Polonia, unde va inspecta stadioanele, deoarece forul va decide gazdele meciurilor cu ocazia Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc în luna mai la Bucureşti.

Comitetul Executiv al forului european de fotbal se va reuni la Bucureşti pe 12 şi 13 mai şi va desemna, printre altele, stadioanele şi oraşele gazdă pentru Campionatul European din 2012.

Potrivit unor surse, există posibilitatea ca Ucraina să aibă doar două oraşe gazdă, în timp ce Poloniei să-i fie acordate şase. Preşedinte UEFA a spus în cadrul congresului de la Copenhaga, din luna martie, că situaţia celor două ţări nu este uşoară, la fel şi pentru forul european.

Polonia are în construcţie şase stadioane, la Varşovia, Poznan, Wroclaw, Cracovia, Gdansk şi Chrzow, în timp ce Ucraina are probleme mai mari şi cu infrastructura. Proiectul iniţial prevedea ca fiecare ţară să aibă cel puţin patru stadioane care să poate găzdui partidele de la Campionatul European din 2012. Guvernul ucrainean promite că va investi alte 105 milioane de euro pentru reconstrucţia de aeroporturi şi 147 de milioane de euro pentru construirea şi reparaţia a 5.000 de kilometri de şosele.

Ucraina a construit un singur stadion nou, la Dnepropetrovsk (31.000 locuri), arena din Doneţk este în construcţie, iar stadioanele din Kiev, Odessa şi Harkov sunt în renovare. Un alt dezavantaj al Ucrainei este legat de locurile din hoteluri, care nu pot acoperi cazarea echipelor, a suporterilor şi a oficialilor.