MENIU

Eu nu arunc gunoi pe stradă: Poliţişti şi voluntari clujeni au participat la prima acţiune din cadrul proiectului "Umbrela Verde"

Foto: hobotraveler.com

20 de poliţişti şi 50 de voluntari au încurajat şoferii care stau la culoarea roşu a semaforului, dar şi pe pietoni, să nu arunce gunoi pe stradă, acţiunea fiind prima din cadrul proiectului "Umbrela Verde", derulat de Primăria Clu-Napoca.

Sub slognul "Eu nu arunc gunoi pe stradă", poliţiştii şi voluntarii au fost prezenţi în intersecţiile semaforizate din municipiul Cluj-Napoca, în parcările publice amenajate de municipalitate şi în spaţiile publice de parcare din centru.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, comisar şef Ioan Păcurar, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, că poliţiştii sunt mândri să participe la acţiunea de ecologizare care va transforma Cluj-Napoca într-un oraş "curat şi cu spirit civic bine dezvoltat".

Poliţiştii au oferit şoferilor autocolante cu sloganul "Eu nu arunc gunoi pe stradă", precum şi un sac de gunoi în care şoferii să îşi golească gunoiul din maşini.

În zilele de 23 şi 24 aprilie au fost colectate deşeuri reciclabile, iar sâmbătă, 25 aprilie, voluntarii vor aduna deşeuri în pădurea Făget de lângă Cluj-Napoca.

Proiectul Umbrela Verde a fost propus municipalităţii clujene de Tuborg, care va desfăşura campania şi în alte nouă oraşe din ţară.  "Această propunere a fost mai mult decât binevenită, integrată perfect în planurile pe care Primăria Cluj-Napoca le avea petru acest sezon", a afirmat primarul Sorin Apostu, în cadrul aceleaşi conferinţe de presă.

Mai multe articole despre:
Cluj poliţişti deşeuri gunoi stradă voluntari aruncare