MENIU

Eseurile şi cărţile motivaţionale au fost preferate de români în 2009, în detrimentul beletristicii

CONCURS: Caravana Bookland

Cărţile motivaţionale  precum \"Fetele bune ajung în rai...\", sau\"Inteligenţa emoţională\", volumele de memorialistică, ca jurnalul lui V. Anania, şi autori precum Mihaela Rădulescu sau Paolo Coelho, au fost mai căutaţi de cititori în 2009.

În topul scriitorilor de care sunt interesaţi cei mai mulţi români au intrat, anul acesta, şi laureata premiului Nobel pentru literatură, Herta Muller, al cărei roman \"Încă de pe atunci vulpea era vânătorul\", s-a vândut în mai bine de 13.000 de exemplare în mai puţin de o lună de la lansare (26 noiembrie). De asemenea actriţa Oana Pellea, al cărei \"Jurnal\" este cea mai vândută carte Humanitas şi istoricul Neagu Djuvara au fost printre cei mai căutaţi autori ai anului 2009.

Magazinele Diverta, au realizat un top, în care cele mai vândute cărţi au fost romanele cu vampiri pentru tineri, respectiv foarte populara serie a Stepheniei Meyer, \"Amurg\".

O altă carte bine vândută la Diverta este \"Mănâncă, roagă-te, iubeşte. O femeie caută lucrurile cu adevărat importante în Italia, India şi Indonezia\", autobiografia unei femei de succes din Statele Unite, Elizabeth Gilbert, care la 30 de ani începe o serie de călătorii pe cont propriu pentru a se descoperi. Cartea a fost tradusă de Humanitas în 2008 şi a ajuns la vânzări-record de 30.000 de exemplare în mai puţin de un an.

Şi cărţile motivaţionale îşi au încă un public numeros, \"Fetele bune ajung în rai, fetele rele ajung unde vor\", de Ute Ehrhardt, o carte apărută la Editura Nemira, în care femeile sunt îndrumate să renunţe la supunere, se află pe locul trei în topul vânzărilor Diverta. Pe următoarele locuri se află \"Dincolo de bine, dincoace de rău - despre iubire\", scrisă de psihologul Aurora Liiceanu şi redactorul-şef al revistei Tango, Alice Năstase şi apărută la Editura Nemira, \"Trăiesc, deci mă abţin\", de nutriţionistul Mihaela Bilic, o altă carte motivaţională \"Secretul\", apărută la editura Adevăr Divin şi ultimul roman la lui Paolo Coelho, \"Învingătorul este întotdeauna singur\", apărută în septembrie la Editura Humanitas.

Scos pe piaţă vara aceasta, volumul de povestiri amuzante al istoricului Neagu Djuvara, \"Amintiri şi poveşti mai deocheate\" se află pe locul trei în topul Humanitas, cu 16.000 de exemplare vândute, urmat de \"Faţă în faţă cu Generalul Ion Mihai Pacepa\", interviul luat de jurnalista Lucia Hossu Longin.

Tot printre preferatele cititorilor Humanitas se numără volumul \"Cu mănuşi\", scris de specialistul în comunicare şi relaţii publice Mihaela Nicolae.

Cele mai populare titluri din literatura străină au fost \"Poveste depre dragoste şi întuneric\", unul dintre cele mai recente volume (2003) ale scriitorului israelian Amos Oz, o carte care are ca punct de plecare amintirile din copilărie ale autorului, \"Foc în pavilionul de ceai\", de Ellis Avery, o scriitoare fascinată de cultura japoneză, specializată în ceremonia ceaiului şi \"Drumul\", o poveste post-apocaliptică, premiată cu Pulitzer, a scriitorului Cormac McCarthy cunoscut şi pentru volumul \"No Country For Old Men\", care a stat la baza filmului cu acelaşi nume.

Dintre audiobook-urile Humanitas cel mai bine vândut a fost \"În sfârşit nefumător\", de Allen Carr în lectura lui Marius Vintilă, \"Metamorfoza\", de Kafka, în lectura lui Răzvan Vasilescu, \"Pâlnia şi Stamate\", de Urmuz, în lectura lui Victor Rebengiuc şi \"El major şi ea minoră\", de Topîrceanu, în lectura lui Andrei Pleşu.

 

Mai multe articole despre:
cărţi vânzări preferinţe autori cititori 2009