MENIU

Ericsson preia activele wireless Nortel pentru 1,13 miliarde dolari

Foto: topnews.in

Grupul suedez Ericsson a câştigat licitaţia organizată pentru vânzarea activelor diviziei wireless din cadrul companiei Nortel Networks Corp, ce a intrat în faliment, cu o ofertă de 1,13 miliarde dolari.

În comunicate separate, cele două companii au anunţat că Ericsson a câştigat licitaţia pentru tehnologiile wireless CDMA şi LTE, dezvoltate de Nortel, puse în vânzare de grupul canadian după ce a intrat în faliment, în luna ianuarie.

"Aceasta este o poveste tristă pentru Nortel şi una fericită pentru Ericsson", a declarat Jeff Kagan, analist independent în industria telecomunicaţiilor. "În loc să concureze cu Nortel, Ericsson a câştigat".

Kagan a spus că acordul pemite companiei suedeze să îşi extindă prezenţa pe piaţa nord-americană, în contextul în care industria evoluează către aşa-numitele tehnologii 4G LTE.

Când va fi complet dezvoltată, tehnologia ar putea oferi utilizatorilor de telefoane mobile o conexiune la internet similară serviciilor broadband, atât din punct de vedere al vitezei, cât şi al conţinutului.

Oferta Ericsson indică că grupul Nortel urmează mai probabil să fie divizat decât să iasă din faliment ca o entitate singulară.
Mai multe articole despre:
licitaţie wireless Ericsson