MENIU

Emil Săndoi: Adversarul a fost mai mult decât oportunist şi ne-a taxat la fiecare ocazie

Foto: NewsIn

Selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că este extrem de dezamăgit de prestaţia eleviilor săi din meciul pierdut, scor 1-5, în faţa formaţiei Letoniei, dar şi-a impus să refacă moralul echipei până la jocul cu Insulele Feroe.

"În urma unei asemenea înfrângeri, pot spune că ne afişăm într-o situaţie foarte neplăcută. Am atenţionat că avem unele probleme în compartimentul defenisv, dar nu credeam că vor cântări atât de greu. A fost un meci în care nouă nu ne-a ieşit absolut nimic, în timp ce adversarul a fost mai mult decât oportunist şi ne-a taxat la fiecare ocazie. Apoi, în unele momente ale jocului, am constatat o stare de indolenţă la unii fotabalişti.  Din păcate, noi am ratat cu nonşalanţă din situaţii extrem de favorabile şi am plătit scump din cauza acestui lucru. Ştiţi cum se spune: sunt zile în care e mai bine să nu ieşi din casă, dacă vrei nu nu păţeşti ceva rău", a spus Săndoi.

Tehnicianul este de părere că lucrul cel mai important după eşecul din Letonia este să refacă moralul jucătorilor săi şi consideră că a făcut cea mai bună selecţie posibilă: "Am de-a face cu fotbalişti tineri, care au mare nevoie de încredere. Trebuie să facem tot posibilul să le ridicăm moralul până la confruntarea de marţi, care e foarte importantă pentru noi. Referitor la selecţie, cred că am conovocat cei mai valoroşi tineri jucători pe care îi avem la dispoziţie în momentul de faţă. Am mai spus că aria de selecţie este una mică şi nu avem prea multe soluţii. S-a văzut că unii dintre cei care au început partida cu Letonia nu au meciuri în picioare la echipele lor de club".

Reprezentativa de tineret a României a suferit, vineri, o înfrângere drastică pe terenul Letoniei, scor 1-5, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului European din 2011.

Partida de la Riga a fost una în care tricolorii au ratat foarte mult încă din debutul întâlnirii, dar letonii au deschis scorul, după o gafă a portarului Silviu Lung jr. Ulterior, orice ocazie a gazdelor s-a transformat în reuşită, în timp ce România a continuat şirul ratărilor, având pe parcursul meciului inclusiv două bare. Reprezentativă pregătită de Emil Săndoi a înregistrat prima înfrângere din aceste preliminarii, după ce câştigase precedentele patru jocuri.

În următoarea partidă din campania de calificare la turneul final din 2011, România va primi, marţi, la Botoşani, vizita Insulelor Feroe.

Clasamentul Grupei 1 preliminare: 1. România 12p (5 jocuri), 2. Rusia 9p (4j), 3. Letonia 9p (5j), 4. Moldova 4p (3j), 5. Insulele Feroe 4p (4j), 6. Andorra 0p (5j).

Echipa care se va afla pe primul loc la finalul preliminariilor va juca în octombrie 2010 un play-off pentru calificarea la turneul final din Danemarca.