MENIU

Emil Boc a discutat cu sindicatele despre măsurile bugetare necesare pentru punerea în aplicare a acordului cu CE şi FMI

Foto: NewsIn

Primul-ministru Emil Boc, ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea şi ministrul Muncii Marian Sârbu s-au întâlnit sâmbătă cu liderii confederaţiilor sindicale din România. Printre temele de discuţie s-au aflat acordul cu Comisia Europeană (CE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), precum şi măsurile bugetare care trebuie aprobate pentru punerea în aplicare a acestui acord.

De asemenea, s-a discutat problema majorării salariale pentru anul 2009, problema legii salarizării unice şi a reformei sistemului de pensii.

A fost abordat subiectul tichetelor cadru şi a celor de vacanţă, dar şi problema reglementării sporurilor în conţinutul actului normativ ce va fi emis de către Guvern.

"Guvernul şi-a arătat disponibilitatea de a ţine cont de observaţiile şi solicitările confederaţiilor sindicale, astfel încât actele normative ce vor fi elaborate să răspundă nevoilor societăţii româneşti", se arată în comunicatul de presă emis de Guvern.

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, întâlnirile cu sindicatele vor continua şi în perioada următoare, având în vedere discuţii legate de realizarea sistemului salarizării unice.