MENIU

Emanuel Gyenes şi Marcel Butuză s-au retras de la Dakar 2009 din cauza accidentărilor

Foto: manigyenes.blogspot.com
Gyeneş a terminat pe locul 95 prima zi a Raliului Dakar

Românii Emanuel Gyenes şi Marcel Butuză de la Vectra Racing Team s-au retras din raliul raid Dakar 2009 din cauza accidentărilor suferite în prima şi în cea de-a doua etapă a competiţiei, se arată într-un comunicat.

Many Gyenes a căzut într-o groapă aflată la 3 kilometri de startul probei speciale, care nu a fost semnalizată pe Road Book. În urma acestui incident, românul a acuzat dureri mari la unul din braţe şi a fost nevoit să se retragă din competiţie.

Celalălt român, Marcel Butuză, s-a accidentat în prima etapă, când din cauza prafului românul a intrat într-un viraj foarte strâns fără vizibilitate. În urma acestui incident, Butuză s-a ales cu o coastă ruptă. Românul a suportat durerea din prima parte a zilei a doua, dar nu a mers mai departe de punctul de control orar numărul 2.

Astfel, singurul român rămas la Dakar 2009 este Romeo Duicu, acest fiind pe locul 94 în clasamentul general.

Raliul raid Dakar 2009 este programat în perioada 3-18 ianuarie. Până la finalul competiţiei, cele 542 de vehicule înscrise în concurs (n.r. 235 motociclete, 29 de quaduri, 194 de automobile şi 84 de camioane) vor avea de parcurs o distanţă totală de 9.574 de kilometri, dintre care 5.652 de km reprezintă probe speciale.

 

Mai multe articole despre:
motociclism raliului Dakar Mani Gyeneş