MENIU

Elena Udrea: Lucrăm la o lege a turismului care va fi depusă în Parlament până pe 1 iulie

Foto: NewsIn

Ministerul Turismului lucrează în prezent la o lege a turismului care va fi depusă în Parlament până pe 1 iulie şi care va sancţiona proprietarii de unităţi de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai, a declarat joi ministrul de resort, Elena Udrea.

"Vom fi foarte nepopulari pentru operatorii din turism pentru că vor fi introduse sancţiuni noi, de la penalizări, pentru faptul că nu-şi deschid unităţile pe litoral pe 15 mai, până la amenzi pentru că nu respectă obligaţiile pe care le au faţă de clienţi şi faţă de nivelul de clasificare", a declarat ministrul Turismului Elena Udrea.

Şefa de la turism consideră că noua lege la care se lucrează va fi adoptată până la finalul acestui an. Potrivit ministrului, după 1 mai foarte mulţi din hotelieri de pe litoral au reînchis hotelurile. "Nu poţi să pretinzi turistului să meargă pe litoral în extrasezon când la noi hotelurile sunt închise până pe 1 sau chiar 15 iunie. Nimeni nu vine pe litoral să trăiască ca în filmul Shining, unde atmosfera este sumbră, totul este pustiu şi gunoaiele zboară pe plajă", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, ministerul speră să nu fie obligat să aplice sancţiuni pentru ca proprietarii de unităţi de cazare să ţină deschise hotelurile şi în extrasezon. "La noi a deschide pe 1 mai este o frază goală. Hotelierii deschid de nevoie  pe 15 iunie când încep turiştii să ajungă pe litioral şi ţin deschis până pe 15 septembrie când li s-au umplut buzunarele" a precizat Udrea.