MENIU

Ecaterina Andronescu: Demiterea lui Dan Nica este "un gest pur politic"

Foto: REALITATEA.NET
Andronescu: Dan Nica este un ministru care ştie ce are de făcut, îşi gestiona domeniul, iar gestul acesta nu are legătură cu realitatea

Demitrerea lui Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne nu are legătură cu nevoile ţării, ci este "un gest pur politic", a declarat ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu la scurt timp după anunţul premierului Boc.

"Regret că politicul începe să nu mai aibă niciun fel de legătură cu nevoile lumii reale şi cu ceea ce aşteaptă populaţia de la noi. Este un gest pur politic. Dan Nica este un ministru care ştie ce are de făcut, îşi gestiona domeniul, iar gestul acesta nu are legătură cu realitatea", a spus Ecaterina Andronescu.

Comitetului Executiv al PSD s-a întrunit luni seară pentru a analiza situaţia creată de propunerea de remaniere a lui Dan Nica pe care premierul Emil Boc a înaintat-o în şedinţa coaliţiei. Comitetul a votat pentru susţinerea ministrului Dan Nica şi, în cazul în care acesta nu va fi menţinut în funcţie, miniştrii PSD îşi vor da demisia.

Dan Nica nu este primul social-democrat de care premierul Emil Boc s-a declarat nemulţumit. Premierul Emil Boc a vrut s-o remanieze şi pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei. Boc a ameninţat-o că în cazul în care nu va renunţa la ordinul privind numirea directorilor de şcoli, o demite. "Dacă directorii de şcoli vor fi schimbaţi din ordinul ministrului Educaţiei, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educaţiei. Acest ordin este contrar atât Legii Educaţiei Naţionale, pe care am promovat-o, cât şi principiului descentralizării, prin care lăsăm prerogativele la nivelul comunităţilor în vederea numirii directorilor de şcoli", a afirmat Boc.