MENIU

Duminică a fost prima zi de competiţie la Caranavalul de la Rio de Janeiro

Foto: Realitatea TV
Mii de oameni îmbrăcaţi în costume trăznite au cântat şi au dansat până în zori în roima zi a Carnavalului de la Rio

Mii de oameni s-au înghesuit la Rio de Janeiro pentru a urmări prima zi de competiţie între şcolile de samba. Spectacolul de pe Sambadrom nu a dezamăgit pe nimeni.

Carnavalul de la Rio este pentru privitori un spectacol grandios, iar pentru participanţi sute de ore de muncă şi bani investiţi. Şcolile de samba au cheltuit circa 2 milioane şi jumătate de dolari pentru paradele de anul acesta.

În cele două zile de competiţie cele 12 şcoli de samba vor încerca să impresioneze prin costume, muzică şi care alegorice. Răsplata câştigătorului nu este vreo sumă impresionantă de bani ci aprecierea tuturor.

Ieri au intrat în concurs primele 6 şcoli iar în această seară sunt aşteptate paradele pregătite de restul care vor fi urmărite de nu mai puţin de 80.000 de spectatori. Învingătorii vor fi anunţaţi miercuri. Între timp petrecerile de stradă se ţin lanţ de dimineaţă până târziu în noapte. 

Carnavalul de la Rio a debutat vineri seară pe străzile celebrului oraş unde mii de oameni îmbrăcaţi în costume care mai de care mai trăznite au cântat şi au dansat până în zori. 

Femei îmbrăcate în călugăriţe sau dimpotrivă într-o ţinută cât mai sumară, bărbaţi cu peruci colorate sau pălării haioase şi o mulţime de muzicanţi au invadat străzile din Rio de Janeiro în ritm de samba.

Deschiderea festivalului a fost marcată de o ceremonie tradiţională, veche de mai bine de 4 decenii, prin care primarul i-a înmânat cheia oraşului maestrului de ceremonii, Regele Momo.

Curând la Rio vor ajunge sute de mii de brazilieni şi străini dornici să urmărească îndeaproape competiţia de pe Sambadrom, unde dansatori însoţiţi de percuţionişti şi care alegorice îşi vor disputa titlul de cea mai bună şcoală de samba.

Mai multe articole despre:
carnaval samba Rio de Janeiro costume