MENIU

Două treimi din marile companii au dat afară angajaţi, potrivit Ernst & Young

Foto: businessweek.com

Circa două treimi din marile companii din lume au iniţiat un program de reducere a personalului şi mai mult de jumătate au raţionalizat cheltuielile cu tehnologia informaţiei, se arată într-un raport al Ernst & Young prezentat la nivel global.

"Peste 80% din repondenţi au întreprins deja o analiză privind eficientizarea costurilor, circa două treimi au iniţiat un program de reducere a personalului şi mai mult de jumătate au raţionalizat cheltuielile cu tehnologia informaţiei. Companiile din Europa comparativ cu cele din Statele Unite sunt mai dispuse să ia în calcul reducerea costurilor imobiliare şi cu tehnologia informaţiei, decât reducerea costurilor directe sau indirecte cu angajaţii", se arată în raportul Ernst & Young.

Aproximativ 40% din companiile chestionate au fost de părere că mediul de afaceri s-a deteriorat simţitor în sectorul lor de activitate, aproape o treime menţionând retragerea companiilor concurente ca efect al crizei şi creşterea numărului de falimente. Mai mult de două treimi din companii au introdus deja prezentarea către consiliile lor de conducere a unor rapoarte de risc cu o periodicitate din ce în ce mai mare.

50% din companiile chestionate au vândut sau au închis o parte din operaţiuni şi 43% analizează oferte alternative de finanţare pe termen scurt, în timp ce 23% au în vedere opţiuni de renegociere a datoriilor, precum şi o comunicare proactivă cu creditorii, analiştii şi agenţiile de rating şi intenţionează renegocierea angajamentelor. Mai puţin de un sfert din companii au afirmat că lichidităţile nu reprezintă o problemă.


Ernst & Young Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa numără mai mult de 65.000 de angajaţi în 87 de ţări şi o cifra de afaceri de 11,4 miliarde de dolari. Veniturile la nivel global ale firmei, înregistrate la data de 30 iunie 2008, au fost de 24,5 miliarde de dolari.

Mai multe articole despre:
datorii companii criză reevaluare