MENIU

Două povestiri nepublicate ale Agathei Christie, descoperite într-o casă de vacanţă a scriitoarei

Foto: stgabss.net

Manuscrisele a două povestiri scrise de Agatha Christie şi nepublicate încă au fost descoperite la casa de vacanţă a acesteia din Devon, Anglia, printre scrisori, ciorne şi carnete de însemnări, a anunţat presa britanică.

Ambele povestiri îl au ca protagonist pe detectivul belgian Hercule Poirot, cel mai cunoscut personaj din literatura poliţistă. După lecturarea manuscriselor, s-a ajuns la concluzia că una dintre povestiri a stat la baza romanului "Dumb Witness", apărut în 1937.

Povestirile vor fi publicate în septembrie de editura Harper Collins, într-o antologie dedicată scriitoarei.

Britanica Agatha Christie (1890-1976) este considerată cea mai valoroasă autoare de romane poliţiste din istorie, deopotrivă prolifică şi originală în construirea intrigilor al căror deznodământ este, invariabil, aproape imposibil de anticipat. Scrierile sale au inspirat numeroase filme de lung metraj şi seriale de televiziune, care au adunat în distribuţie nume legendare ale cinematografiei mondiale. Antologice au rămas apariţiile lui Peter Ustinov în rolul Hercule Poirot, unul dintre filme, intitulat "Death on the Nile", fiind recompensat cu un Oscar în 1979. 
Mai multe articole despre:
detectiv scriitoare român Agatha Christie