MENIU

Două dintre victimele accidentului de la Scânteia, soldat cu 13 morţi, au fost înmormântate duminică

Foto: ziaruldeiasi.ro
Familiile celor ucişi în tragedia de la Scânteia se pregătesc de înmormântare

Clopotele din comuna ieşeană Scânteia au anunţat nu doar sărbătoarea de duminică, ci şi slujbele pentru victimele catastrofei feroviare de vineri. Cel puţin doi dintre morţi au fost conduşi pe ultimul drum duminică.

În doliu, şi cu inimile sfârşite de durere, familiile celor ucişi în tragedie se pregătesc, cu ultimele puteri, de înmormântare.

Dan Săcăleanu avea 33 de ani. A plecat spre Iaşi ca să-şi ia salariul. Voia să-şi tencuiască locuinţa la care lucra de mai bine de un an şi pe care a ridicat-o din bolţari cu propriile mâini. Nu a mai apucat să-şi vadă visul cu ochii.

''S-a dus la serviciu că l-a chemat şefu să-i dea salariul. S-a dus cu maxi-taxi'', povesteşte marinela Săcăleanu, ultimele clipe petrecute alături de soţul ei. 

Vecinii spun că Dan era un om muncitor, cumsecade şi reponsabili. Spre deosebire de şoferul microbuzului care i-a dus la moarte pe cei 13.

''Avem o fată de 20 de ani care trebuia să se căsătorească. Mergea la Iaşi să îşi rezolve o parte din treburi, din probleme'', spune primarul din Scânteia.

În urma victimelor au rămas părinţi, fraţi sau copii îndureraţi.

În spitalul de urgenţă din Iaşi se află în stare gravă două victime ale accidentului. Medicii fac apel la oameni să doneze sânge care ar putea salva viaţa răniţilor.

''În a treia zi starea pacienţilor este extrem de gravă...prognostic rezervat. Şoferul a fost operat la Spitalul Sf. Ioan imediat cum a fost adus, e în stare critică, e ventilat mecanic. E nevoie de sânge. Pentru un singur pacient am consumat deja 3 litri de sânge şi 2 de plasmă. Avem nevoie de sânge din grupele A2 si B3 pentru cei cei din terapie intensivă'', a declarat Tudor Ciuhodaru, şef UPU Spitalul Sf. Ioan.  

13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii dintre tren şi un microbuz, în judeţul Iaşi

Mai multe articole despre:
accident microbuz victime doliu Scânteia înmormântat