MENIU

Dosar penal pentru "operații estetice" asupra câinilor. Ce chinuri suportau patrupedele pentru a fi vândute

Dosar penal pentru un botoșănean care făcea diverse intervenții estetice sau de altă natura asupra unor câini, pentru care fie nu avea calificare, fie sunt interzise în România. Potrivit polițiștilor, bărbatul opera animalele pentru a le putea vinde mai bine. Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional. 

În cadrul unei operațiuni mai ample, care a avut loc în întregu județul Botoșani, lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor din IPJ au descoperit un proprietar de câini care a săvârșit infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, colțilotul ciocului și dinților”.

 

Practic, bărbatul le secționa animalelor vârfurile urechilor, cozile, dar și corzile vocale, toate aceste intervenții fiind interzise în România, atât timp cât nu au scop curativ.

 

"În temeiul art.6, alin.(2), litera i) din Legea nr. 205 din 26 mai 2004 privind protecţia
animalelor, “secționarea corzilor vocale constituie cruzime fața de animale, fiind o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”

 

 

Oamenii legi au făcut și o percheziție, descoperind 3 câini din rasa ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de patru luni, care prezentau modificări structurale.

Polițiștii i-a deschis dosar penal conform legii privind protecția animalelor.